Historiek

In 2020 werd het huis en de oude koeienstal afgebroken. De oude bakstenen, dakpannen en enkele eiken balken werden hergebruikt in de vakantiewoning.

Ontstaan van de boerderij

We vermoedden dat de boerderij opgetrokken werd in de tweede helft van de negentiende eeuw. Dat kon bevestigd worden door raadpleging van het kadaster, dat de bouw van de woning met bedrijfsgebouwen voor de boerderij kon situeren tussen 1850 en 1874.

Aquarel hoeve 't Reigershof in Veurne

Heropbouw van de oude hoeve

In 2020 werd het huis en de oude koeienstal afgebroken. De oude bakstenen, dakpannen en enkele eiken balken van de koeienstal werden hergebruikt in de vakantiewoning.
De woning en de zaal werd in 2022 volledig nieuw gebouwd. Het huis is nu de vakantiewoning geworden en de koeienstal is nu de zaal. Achteraan staat nog de oude schuur van vroeger, die werd gerestoreerd en nu dienst doet als speelruimte.

Voorstelling van de hoeve

De bakstenen gebouwen stonden in een U - vorm opgesteld, met opening gericht naar de straatzijde. Er was een duidelijke scheiding tussen het woongedeelte en de bedrijfsgebouwen (stallen en schuur). Centraal in de 'U - formatie' bevond zich de mestvaalt.
Het was een familiaal bedrijf (man - vrouw - uitbating). Het was een gemengd bedrijf waarbij een bescheiden veestapel (koeien, varkens, pluimvee) werd gehouden en er werd aan akkerbouw gedaan. Een kleiner gedeelte van de landerijen bestond uit grasweiden.
* Er was nog geen sprake van sterke specialisatie, noch van mechanisatie. De tractor kwam er pas in de jaren zeventig. Ervoor werd het landwerk verricht met behulp van 2 - 3 werkpaarden. Er was in deze periode meestal ook een vaste landbouwhelper in dienst.

Naam " 't Reigershof "

Wie voor de hoeve de naam "'t Reigershof'" bedacht heeft, is ons niet bekend. Vermoed wordt dat dit gebeurde tijdens de uitbating van de familie Callens. Heeft de 'Reygaerdijkstraat' (de vroegere straatnaam) gezorgd voor inspiratie?

Plan vandaag nog een onvergetelijke vakantie in vakantiewoning 't Reigershof!

Ontspan en kom tot rust in deze volledig gerenoveerde boerderij.

Boek nu uw vakantie

Scroll naar boven

Reservatieformulier

Vul uw gegevens in en reserveer uw vakantie.
We nemen spoedig contact op.